marți, 9 decembrie 2014

Rudiar

Am alergat printre claxoane și dintre volane a răsunat un tităit lugubru pe care l-am asociat cu zborul gândurilor în noaptea de Halloween când atârnau lilieci de tavanul meu, iar luminile gălburii încălzeau ouăle ce stăteau să eclozeze și-atunci am considerat pentru prima dată că sunt completă și completată.
Picurii metalici clincăneau pe obrajii mei munciți și la fiecare pas realizam că bat apa-n piuă.
De secole mă preocup cu același vals aritmat, cu aceeași substanță densă, vâscoasă ce îmi macină ficații și zâmbetul.
Am căutat îndelung și am descoperit, într-un final un rost; o concluzie, un gând pierdut precum un copil pierdut în piață, în parc, la magazin, în pădure; un copil care a renunțat chiar el să mai plângă după ai lui din moment ce nici ei nu l-au vrut, căutat, păstrat, la momentul respectiv.
Gâfâiam, asudam, îmi simțeam inima în creier, o urcasem de mult acolo, la terapie intensivă, ”Poate își va reveni” mi-am spus în rânduri repetate și iată! s-a deșteptat.

vineri, 21 noiembrie 2014

mă întreb: dacă mă învelesc cu mai multe cărți, oare voi cunoaște mai multe lucruri sau  îmi va fi mai cald decât îmi este acum după ce am citit doar câteva dintre ele?


joi, 9 octombrie 2014

Got the brunch blues

I'll be okay, baby,
Even in those cold days
Those lonely, acid days
I'll be okay, babe

I'll be readin' the notes you left me
And I'll be okay, baby,
I'll be thinkin' of your boxers, babe
I'll be okay.

Even when rain will splash on my window
I'll be  just fine, honey,
Don't you worry 'bout me
Cause I have your writing, baby.
I'll be okay...


sâmbătă, 20 septembrie 2014

Personal

Mi s-a spus acum ceva vreme că ar trebui să privesc viața ca pe un spectacol, să particip la el în calitate de actor și să ies om. "Și atunci ai să vezi cât de amuzant este totul". Recent am reîntâlnit această perspectivă și am putut să o pun în aplicare căci am reușit să mă detașez mult mai mult decât o făceam înainte. Astfel am ajuns la a mă întreba: pentru ce trăim de fapt? Care este scopul Omului? Lăsând la o parte regulile sociale și reducând existența umană la simple nevoi biologice, îmi dau seama că este în natura noastră să ne reproducem și acesta ar fi scopul, de perpetuare. Dar pentru ce? Pentru ce ne înmulțim și pentru ce tot lăsăm în urmă Omenire? Doar ca să demonstrăm că am fost și noi aici? Doar ca să lăsăm o urmă? E posibil să nu existe de fapt un scop?

Viața mea este o mare improvizație. Totul se întâmplă pentru că altceva nu s-a întâmplat în schimb. Am fost educată să mă adaptez, deși am ripostat tot timpul să mă conformez. Se poate oare să te adaptezi fără a te conforma?

ADAPTÁ, adaptez, vb. I. 1. Tranz. A transforma pentru a corespunde anumitor cerințe; a face potrivit pentru întrebuințare în anumite împrejurări; a face să se potrivească. 2. Tranz. și refl. (Biol.) A (se) transforma prin adaptare (2). 3. Refl. și tranz. A (se) acomoda, a (se) deprinde, a (se) obișnui. – Din fr. adapter, lat. adaptare. 

CONFORMÁ, conformez, vb. I. Refl. A se pune de acord cu..., a se potrivi, a se adapta la... ♦ A se supune unui ordin, unei legi etc. Din fr.conformer, lat. conformare. 

Iar acum că am consultat dicționarul online, DEX, îmi dau seama că aș prefera mai degrabă a mă pune de acord cu..., decât să transform pentru a corespunde anumitor cerințe. 

Și dacă nu avem nici un scop, dragul meu, explică-mi, tu ce cauți? Eu am epuizat orice dorință, orice întrebare al cărei răspuns nu mai am răbdare să îl primesc în cine știe ce circumstanță, sub Dumnezeu știe ce simbol pe care sunt prea obosită a-l observa/desluși. 

Te-am iubit și asta a fost cea mai forțată improvizație pe care am făcut-o vreodată. Mă lepăd de Scop. 

vineri, 22 august 2014

Matinal-stelar

Ce zi este astăzi? Nu știu..mă dor mâinile, cred că am dormit cu ele ridicate.. Mă uit lângă mine-gol.

Nimic nu se află lângă mine. Dorm alături de un vid. O poartă stelară. O gaură transparentă. Bag mâna prin ea și simt Universul. Îmi gâdilă degetele cometele și asteroizii și simt miros de zmeură. Trebuie că visez sau poate că trebuie să mai și visez. 
Mă întorc cu spatele și îmi iau gândul. Ziua de astăzi mă privește în față liniștită și mă roagă să o păstrez potolită. Nici nu îmi dau seama că m-am trezit și știu asta pentru că mă uit iar în vid. Ce p! f..
Care-i treaba cu tine?
Mi-e dor...mă crezi, nu? În fiecare eră stelară, la fiecare marte retrograd și venus în leu, eu devin universală... Aș vrea să te scriu pe o foaie de hârtie, să te citești cum te-am citit eu, poate astfel vei ști că sunt o cititoare devotată...

Deschid ușa cu putere-baia este un loc de meditație și curățire craniosacrală. RaMaDaSa SaSeiSuHum. Robinetul huruie și el a vid. Miroase a canal. Ieși mai repede din baie!

La cafea biscuiții sar în lapte și ghimbir. Ce zi este astăzi? Suntem în iulie, august, douăzeci și...cât naiba o fi, e joi sau sambătă, nici-nici. E vineri. Ah! Iar e vineri. Nu mai am zi de inspirație și flux neuroinspirațional și nici zi pe care să o urăsc. Le urăsc pe toate și le iubesc pe toate când nu le urăsc și uite iar vidul! Nimicul sau totul! Vidul gol sau plin? 

Care sunt cuvintele tale preferate? Te iubesc. 
Tu mă iubești? săltăreață întrebare...

Aveam un gând că...

joi, 7 august 2014

Bâlbâială poetică

picuri, picuri...
rouă, rouă...
ploaie, ploaie...
furtună, furtună..
nori, nori...
păsări, păsări...
eu, eu
zbor, zboor
ccee ușșooor!
uuuuii!

duminică, 27 iulie 2014

Să nu treacă iulie fără o vorbă

Șterg tabla și o iau de la capăt. Ați scris? Bon (cu n silențios)! Acum scrieți:

Voi învăța în fiecare zi Punct În continuare scriu cu literă Mare, cu majusculă adică Voi găsi timp pentru lectură Punct Doamna, da de ce scrieți cu literă mare Punct Pentru că așa mi-a venit Hai, gata, nu mă mai întrerupe că îmi pierd ideea Scrieți cu majusculă, adică cu literă mare la început de propoziție Doamna, ați făcut o cacofonie Nu puteam să o evit Scrieți: Niciodată nu o să mă mai încăpățânez să fac ca mine Punct Ștergeți Niciodată nu Doamna da de ce Că o dublă negație nu e de ajuns pentru a afirma (??!?) Ați scris? Ați șters? Gata, sunteți liberi.

Și eu ce fac acum? H î/â! Mai bine mai visez un pic....

vineri, 20 iunie 2014

Velar

În timp ce tu ești fericit, eu nu dorm. N-am liniște la gândul că nu te pot vedea, simți, mirosi, îngâna, certa etcetera. Nu te pot vedea nu pentru c-ai fi mort, ci pentru că nu-mi pot îngădui o asemenea slăbiciune. Iubirea nu e ceva ce poți șterge cu buretele;  e ca un sâmbure ce dă să încolțească; și deși pare firavă, are rădăcini puternic încrustate în inimă. Da, dragostea este înrădăcinată în inimă pentru că de câte ori mă gândesc la tine, simt în inimă o durere angoasantă, ca o bilă metalică ce-mi face întreg trupul să atârne mai degrabă decât să se unduiască...cum făcea altădată...
Mi-am pierdut darul vorbirii, raționării, am uitat să fiu când oricum nu eram pentru că încercam mereu să fiu un cineva... Sunt un simplu om, ce a iubit un alt om, iar la sfârșitul timpului, am uitat să respir și am murit.
Mă zbat ca o venă pe o tâmplă îngândurată. Strămut în mine sentimente și tot sper să iasă la suprafață izvoare de bunăstare ori de bunătate. Însă tot ce mi-a rămas este o mașină de scris. Și o melodie-două...și mă uit la ele și m-apucă spaima...Cât poate un om să adune în el!
Am în cerul gurii numai vocale...și toate-s velare...incendiare...

joi, 19 iunie 2014

vineri, 2 mai 2014

Lumea lui Tudor

Țâțe albastre. Femeie cu țâțe albastre. La canalul albastru oamenii toți sunt albaștri; asfaltul e albastru, semaforul e albastru, apă albastră, toată lumea e albastră. Mă dor ochii de atâta albastru. Poți să o iei razna de la albastru. Miroase a albastru. Melcii miros urât. Ce n-ai mirosit niciodată un melc? Ăștia din România sunt altfel. Țâțe multe! Albastre! Sunt nebun! AAAaaa!
Oamenii subterani se desenează invers, uite așa...vezi? Ce mâini lungi are.. Eu am vrut să-l fac așa. 

Dar știi care-i partea cea mai amuzantă? Că Tudor e și el albastru!

duminică, 27 aprilie 2014

#0

Camera-aproape goală. Lumina roșiatică în colțul stâng. Șifonierul alb, până în tavan. Liniște.
Lângă geam-fotoliul de paie, măsuța albă plină de medicamente și un laptop.
Acolo sunt eu-pe fotoliu. Stau.
Privesc. Boabe transparente de apă stau pe umerii mei.
Șiroaie curg pe brațele mele. Prosopul se desface în urma respirației sacadate.
Ochii mei sunt goi.
Și mă gândesc la tine.

Pauză.

În colțul ochiului-te văd; cum stai întins în pat și-mi vorbești despre nevoile primare ale omului...mâna ta schițează în aer precum făceau strămoșii noștri în jurul focului, doar că noi doi ne strângeam în jurul becului și spuneam povești despre...ce s-a întâmplat?
Liniște. Biroul scâncește ca un nou-născut după lapte, doar că el vrea artă. De unde să-i dau dacă nu am...
Cărțile zac doldora. Se apropie momentul.

Pielea mea s-a hrănit, camera mea a prins sunetele plăcute ale nopții, melodia a început, iar tu...
Ai dispărut...ușor...ca un nor.
Dar te-am văzut și m-am bucurat.

Să iasă soarele.

luni, 21 aprilie 2014

Paște fericit

De Paște îmi vine în minte cântecul de la Tuborg, destinat Crăciunului de fapt, și mă bântuie afirmația, sau îndemnul mai de grabă, ”Fii mai bun, fii adevărat”. Adică cum să fii adevărat? Dar ce, în tot timpul anului nu ești adevărat? Și de ce ai fi adevărat de Crăciun? Straniu.

Dar în fine, mai remarcam că sărbătorile sunt din ce în ce mai neînsemnate la nivel național și tot mai puternice la nivel familial. Sau cel puțin în familia mea. O fi și vârsta, or fi astrele sau o fi de la Gaura Neagră sau poate e doar din cauza noxelor. Cine știe...

În tot cazul, suntem oameni simpli. Nu avem super-puteri, nu suntem de oțel, nu sunt extrem de flexibili sau extrem de inteligenți sau extrem de precari. Avem un trup, respirăm același aer, avem aceleași organe, încă unii dintre noi nici nu le mai au pe toate. Avem suflet sau oricum, ceva care ne completează trupul. Și trăim o viață scurtă în care ne zbatem să ne facem mari și importanți. Iar la sfârșitul vieții, materialul se topește și rămâne în noi tot sufletul pe care de multe ori l-am neglijat. Așa că, vă doresc, oricui trece pe aici sau pe dincolo, o sărbătoare în care să vă îngrijiți sufletul. Să aveți grijă de voi pentru că nimeni altcineva nu va ști cum.

marți, 15 aprilie 2014

Absorbție momentană

Citesc din carte, zâmbesc, mă prefac că sunt captivată și te văd. Te văd cu coada ochiului cum îți miști mâinile odată cu buzele, cum îți tremură carnea pe tine când râzi. Văd cum privirile șovăie asupra ta, cum ești sorbită și cum alții ar dori să se afle între brațele tale, între sânii tăi cărnoși, rotunzi și fermi, cu sfârcurile erecte, probabil din cauza frigului sau poate a entuziasmului de a spune povestea patetică despre lucrarea ta de masterat, disertația de fapt, pentru care nu ești prea bine pregătită.
Am deviat, dar eu te priveam fără să șovăi asupra ta. Gustam din pielea ta albă și din vocea ta gravă fiecare unduire fonetică, fiecare tril vibrant al vocii. Colega ta părea a fi, ca orice personaj secundar, puțin interesantă, puțin mai scundă, puțin cam grasă, puțin frumoasă, puțin cam necizelată. Dar e bine pentru tine că e așa. Astfel, plimbatul mâinii tale pe bara din metrou, mișcări verticale adică, să nu pară decât parte din entuziasmul tău, nicidecum un sediment de gând pervers rămas de la experiență anterioară din Regie, de unde veneai.
Zâmbesc adesea fără să mă gandesc că zâmbesc în realitate, căci tot mai des mă rup de ea și mă reflect în lumi posibile sau în gânduri ce par mai posibile decât urâta zi de marți sau luni sau oricare ar fi ea. Și totuși, te-am văzut cu coada ochiului cum m-ai scanat. Mi-ai scanat zâmbetul, cartea, lectura, hainele, ai strâmbat un pic din nas, ai comunicat ceva cu privirea, nu cred că ți-a fost citită de altcineva în afară de mine, ai continuat să te miști și să-ți tremure sânii sub tricoul acoperit de cămașă în pătrățele. Iar gura ta părea un lac curat, cu apă lină și licăriri sub clar de lună, în care aș fi înotat chiar eu! Când buzele tale au simulat în aer, iar obrazul tău fin a șters în treacăt urechea ei, am crezut că o să-mi cadă carea din mână, că mă voi da de gol, și că gura ta va plana asupra urechilor tuturor și dacă n-au făcut-o decât în imaginația mea, sunetul țucatului s-a auzit clar în tot compartimentul; priviri s-au întors, gura ei a gustat-o o lume întreagă, iar privirea mea a fost îngropată într-o coincidență de moment, lectura mea: voyeurismul unui tânăr de 32 de ani care descoperă plăcerea de a urmări viața vecinei din blocul de vis-a-vis, doamna Rigemor Jolsen. Sau poate aleg lecturile astea pentru că fac parte din mine subiecte care mă supun unui rol de observator; deci sunt un bun observator care citește o carte despre un alt foarte bun observator. Domnule Elling, dacă existați în realitate, de fapt sunt sigură că există, chiar l-am întâlnit, vă rog să îmi acordați un moment în care să vă spun că uneori e bine să încerci și heringul..cine știe..poate îți va plăcea și cu siguranță îți va ocupa mai mult timp decât doamna Jolsen.

Am coborât din metrou zâmbind, anticipând că voi scrie ceva și îmi aminteam de cuvintele lui Tudor: dacă ești obez la cap, adică atât de gras încât să îți explodeze creierul, cum ar fi? A râs isteric. Eu am surâs. Cum ar fi?
pregnantă întrebare...în sine întrebarea te face să te delirezi. Cum ar fi? Și dacă o mai gândesc de multe ori o să și uit ce întrebam de fapt. Cum ar fi? C u m   a r   f i ?
Cum ar fi fost? Asta e altceva...

duminică, 13 aprilie 2014

În retragere

Am încetat a crede. Am încetat a crede că mâine va fi altfel decât astăzi, am încetat a crede că există un Dumnezeu, nici că suntem atât de importanți pentru acest Univers, nici că suntem meniți pentru ceva anume. Dacă este ceva ce putem pune pe seama destinului, acel lucru ar fi că învățăm. Suntem capabili să învățăm și să repetăm ce am învățat pentru a ne ajuta pe noi înșine. Suntem capabili să învățăm din greșeli și suntem capabili să ignorăm. Avem Alegerea și alegem tot timpul greșit pentru ca într-o bună zi să putem alege corect. 
Am încetat a crede că există valoare, morală sau principiu. Dacă există ceva, există etică, pentru că intră în normare și asta este ceva ce am creat noi ca să ne ajute să funcționăm social. Social-acceptați suntem din pură invenție. 
Am încetat să mai aștept. Nu e timp pentru așteptare. 
Am renunțat la pix și foaie, am renunțat la artă. 

Am intrat în stadiul dezintegrării sau poate mor ușor ca să renasc. 

luni, 17 martie 2014

Ți-am scris

Ți-am scris o scrisoare
pe care am aruncat-o la gunoi.
Și a ieșit din ea scrum
de litere
pe care le-am stins.
Ți-am trimis o felicitare
la adresa la care nu locuiești.
I-am spus să ți-o citească
dacă te-o găsi vreodată.
Ți-am lucrat o poezie
pe care am transformat-o
într-un roman
pe care l-am contras
într-o nuvelă
din care a ieșit un haiku
hai cu mailu' ăla odată!
broaște
clincăne
peste cearcăne.

Până la urmă m-am gândit
să mă hotărăsc
să te sun
cândva.
Sau mai bine...

vineri, 14 martie 2014

Iubire în nesimțire

Spiritele noastre s-au întâlnit
corpul meu n-a facut nicio mișcare
însă spiritul meu s-a încovoiat sub greutatea ta
și a primit mângâierea spiritului tău
era în zori de ziuă
când mâna ta spirituală
a ridicat-o pe a mea
și a încercat să-mi arate
că ești lângă mine
apoi buzele spiritului tău au coborât
către mine și
un lung și alene drum au parcurs
până au trecut dincolo de buzele mele
în neființa mea
în fundul inimii mele
unde am deschis ochii
și te-am văzut
văpaie de suflet
cum m-ai căutat
și mi-ai furat sărutul.

sâmbătă, 8 martie 2014

mi-e dor de tine cum
îi este dor lui martie de soare;
apăsătoare zile de-a rându'
trec păstrând
aroma ta în nervii mei
și te-aduc cu gându'.
te vreau înapoi
să mă mint în continuare
să uit că vreau iubirea
să uit că-mi place ploaia...
să încetez cu poezia
asta tristă
să continuu și eu romanu'.

****

miercuri, 5 martie 2014

Față veselă/Față tristă

Mergeam încet, tăcut, îmi număram pașii și-i sorbeam pe fiecare-n parte. Așteptam la roșu mai mult decât era nevoie și pluteam pe verde, parcă să nu mă audă nimeni. Ascultam o melodie tristă și-ncepeam să tremur. Era atât de frig deodată. Îmi tremura carnea pe mine și nu voiam să mă grăbesc pentru că nu voiam să mă stropesc... în Bucureștiul ăsta există destule gropi în care să se strângă destui stropi pe care să-i aleg cu grijă pe haine. De altfel, îmi pare, de la o vreme încoace, că adun toți stropii din toate direcțiile, din toate sursele. Aș putea chiar să îndrăznesc să spun că-mi place.
Am luat toate stopurile la rând, parcă le-am cules ca pe florile de vară și le-am simțit mireasma și cântecul nu se oprea sau poate era pentru că tot apăsam repeat. Vântul geros îmi maltrata părul în toate direcțiile și, în încercarea mea a-l stăpâni, am dat peste tine în gândurile mele când...și când. Au început să-mi lăcrimeze ochii, de la frig; pieptul îmi era atât de plin de aer și nu înțelegeam de ce mă simt atât de încărcată până când am răsuflat din plin. Uitasem să expir. Și-am tot mers o bucată de drum în ritm respiratoriu sacadat până când am ajuns la ghișeu și cu o voce străină mie, ca și cum o altă personalitate a mea vorbea, calmă și precisă, am cerut ce îmi doream de multă vreme. Doamna, blândă și dumneaei, politicoasă (poate pentru alții ar fi părut prea politicoasă) mi-a oferit cu atâta meticulozitate două bilete, de parcă mi-ar fi oferit cele mai de preț bijuterii. Vocea străină i-a mulțumit politicos și totul a părut atât de natural, de firesc, că în clipa în care m-am văzut pe aleea udă și murdară mi-am dat seama cât de rari sunt oamenii respectuoși...
Un fior atât de puternic, o emoție atât de mare, o iluminare s-au produs în mine...este prima oară, de când sunt pe cont propriu și cumpăr singură bilete la teatru. Unde am trăit până acum?

vineri, 21 februarie 2014

Subterană stare existențială

În disperarea-mi caut răspunsuri, caut să cunosc, să știu, să înțeleg lucruri care sunt peste puterea mea de acceptare.. Aș vrea să mă culc și să mă trezesc în ceva ce seamănă a mai, dar nu e mai anul ăsta, ci viitorul sigur pe care îl aștept cu ardoare.
Mă dor coastele de atâta ură și chin și mă contorsionez în minte și-aș vrea să mă întorc în grotă, să port copii, să mor primordial, cum se făcea odată, când lumea asta nu era atât de complicată.
Aș vrea să acopăr cumva semnele adânci ce ai marcat mine, ca un copac încrustat cu numele adolescenților ce și-au șoptit timid în zile toride de vară, în nopți reci de iarnă, în parcuri cu stufăriș crescut pe-alocuri, între blocuri...mă vântură vântul și mă plouă ploile...mi-e frig și cald totodată...Mi-e dor de altădată...
Te vreau și nu te vreau. Dispar și reapar în mine cuvinte sordide, trăiri candide...mi-e greu ...mi-e pielea uscată, mi-s buzele nesărutate, mi-e sufletul ne-ngrijit, mi-e privirea răsfrântă și-s tulburată tare...nu mai trece, oare?

joi, 13 februarie 2014

Siguranță umană

Sentimentul de siguranță este vital pentru ca omul să fie fericit.

Omul primitiv nu cunoștea siguranță, deci nu cunoștea fericirea pentru că nu avea perspectiva viitorului. El era prezentul lui. El trebuia doar să își asigure existența în clipa aceea.
Astăzi, ne considerăm emancipați prin definirea tuturor lucruri, trăirilor, sentimentelor, persoanelor din jurul nostru, din lăuntrul nostru. Filosofăm despre dragoste și o trăim și o alungăm pentru că avem sau nu siguranță. Siguranță materială, siguranță intelectuală, siguranță financiară, siguranță emoțională, siguranță spirituală.
Ați analizat relațiile inter-umane pe care le aveți urmându-le parcursul și motivele pentru care ele există în felul în care există?
Nu cumva dacă ați avea sentimentul de siguranță alături de cei cu care vă petreceți timpul, ați cunoaște liniștea, deci ați fi mai fericiți?

Gândiți-vă bine la cel de lângă voi, analizați și veți observa că într-o relație fericită, există sentimentul de fericire pentru că există sentimentul de siguranță că: sunteți iubiți=>că mâine va fi tot alături de voi=>că nu vă veți prăbuși pentru că are cine să vă susțină.

Acest sentiment de siguranță nu se aplică doar relațiilor sentimentale, intime, ci și relațiilor de prietenie (căci orice relație de prietenie, devine și o relație intimă, nu intimă-carnală, dar intimă-personală-apropiată).
Prietenii cu care vă simțiți fericiți sunt cei cu care puteți fi voi înșivă (siguranța că nu veți fi respins din cauza a ceea ce sunteți), pe care vă puteți baza atunci când aveți o bucurie/un necaz.

Indiferent de tipul de siguranță, ideea principală rămâne aceeași: pentru a găsi fericirea, liniștea și calmul necesar, trebuie să găsiți siguranța.

Acesta este Valentine's Day-ul la care sper.

marți, 28 ianuarie 2014

Viața-i grele

Dacă e ceva ce n-am simțit până la vârsta asta, iată, sunt două lucruri (aparent) importante în viață: apartenența la un grup și sentimentul de a fi dorită. (care nu se exclud, dar nu, neapărat se includ)

Dar nu dorită așa..parțial, superficial. Ci dorită în sensul acela de a simți că nu poți să respiri, că ziua e anostă fără să-i auzi glasul, fără să-i vezi chipul; dorită în acel mod egoist în care nu mai vrei să împarți cu nimeni, acea disperare de a nu rămâne fără persoana respectivă.
Sau așa cum te arunci în piscină, vara, când corpul tău se sufocă de căldură, iar apa rece îți face pielea de găină, iar trupul ți se sucește tot într-un sentiment de maximă încordare, și te bagi până la fund..unde e liniște și presiune, și calm... și-apoi ieși la aer, atât cât să simți că încă ți se umflă pieptul, să te lași pe spate, să plutești detașat, abandonat de orice tensiune.
Sau atât de dorită încât să simtă că nu are stare, că se urcă pe pereți, că ziua e prea scurtă și noaptea...și ea tot scurtă și că oricât timp ar trece, dorința rămâne acolo... Da...n-am fost niciodată dorită astfel...

Cât despre apartenența la grup, asta e poveste veche, însă îmi dau tot mai mult seama că nu găsesc o categorie de oameni cărora să le aparțin, în care să mă încadrez, unde să fiu acceptată. Și nu spune că nu există categorii sau că e greșit să gândesc astfel, dar hai să fim sinceri: de câte ori nu te-ai găsit într-un grup de oameni care aveau ceva în comun și se înțelegeau bine, iar tu ai gândit ”Frate, ce caut eu aici?”; ba mai mult, unii dintre voi să și spuneți ”Oamenii ăștia nu-s de mine”...

Da, am două frustrări mari. Dar să dea naiba de nu le nimicesc pe amândouă!

O mai fi cineva ca mine? 

miercuri, 22 ianuarie 2014

(--------)

Te-am încorporat în Mine, în ceea ce atârnă de pronumele acesta vag, și te-am micit într-o miime de trăiri ce le-am grăit la timpuri trecute, într-o cutiuță minusculă, într-un colț întunecat din inima mea. Și am uitat de tine, de părul tău, de gura ta, de degetele tale și de ciudățenia ta, până-n clipa în care am recapitulat și te-am descoperit-fărâmă din sufletul meu, pustulă de dragoste, arzătoare creatură ce te-ai metamorfozat într-o neființă-semi-existentă lighioană pe care o scot de la naftalină doar ca să o găsesc mai necioplită, mai mâncată, mai distrusă decât am lăsat-o; până într-o zi când te voi scoate-umeraș gol- și voi fi uitat ce-a fost în loc...o haină ori o persoană?


marți, 14 ianuarie 2014

bizar
bazar
laser
peste mare
depărtare
andive
gulie
gin-gi-e
mis-tri-e

omul rău
a venit.


vineri, 10 ianuarie 2014

Vineri

Te-am iubit într-o noapte de vară când aerul era curat și când se auzeau tacâmurile vecinilor și vorbele apropiaților, din alte sfere decât ale noastre, când ne ceream drepturile la vieți private și lipsite de explicații, când totul părea la început și când luna trecea prin fața ochilor blocului în care iubeam. Era cald sub plapumă și era cald în inimile noastre, era frumos ca un soare palid într-o zi de iarnă. Te-am iubit când te-am certat pentru naivitatea cu care îți trăiai viața și pentru lucrurile pe care le-ai simțit cândva și am iubit iubirea din tine ce o porți pentru altcineva. Te-am iubit dureros când zâmbeai la poza veche pe care ai agățat-o pe perete și am iubit din nou valoarea ce ți-o acordai fără pudoare, rușine ori judecată. Te-am iubit toamna...într-o cafenea ploată, unde chelnerul stătea cu noi la masă și unde ciocolată caldă era egală cu budinca Dr. Oetker.

Comercial. Insipidă poveste spusă de mii de iubiți din mii de vremuri. Oamenii sunt atât de plictisitori... Or  fi ei irepetabili, dar acțiunile lor categoric sunt repetabile, căci 2000 de ani după alte milioane de ani și tot o inimă avem, tot un creier, tot două mâini și tot conduși de simțire ne lăsăm, tot aer respirăm și tot ne înșelăm partenerii ori ne mințim părinții ori ne mințim pe noi ori unii zic că levitează în timp ce alții sunt pesimiști în timp ce alții se cred artiști în timp ce oricine spune că muncește ce-i place sau pentru bani sau pentru shelter(că sună mai bine)... Whatever!
Peste douăzeci de ani pare-mi-se că nimic. Tot o scoică, tot un căluț de mare, tot un creier și tot viața asta va fi și tot inimile noastre vor rămâne în stare să spună ceva sincer și doar de vei vrea să-i dai crezare atunci va părea că două mii de ani vor fi trecut și va fi prea târziu pentru ca să mai ridici un munte de idei.
Oamenii adevărați sunt tot mai rari, iar noi n-avem ochi să-i vedem decât retrospectiv.

luni, 6 ianuarie 2014

Luni

De mi-ai deschide pieptul,
ai găsi în interior
un vraf de cuvinte
aruncate la-ntâmplare;
unele dintre ele ascuțite,
altele ciuntite;
mânere de cuvinte;
cuvinte neterminate;
cvintete de cuvinte;
și o bulină.
O bulină mică,
vineție,
ce pulsează slab
și ticăie rar.
Aceea este inima mea.
Și tu ai aruncat în ea.