luni, 21 aprilie 2014

Paște fericit

De Paște îmi vine în minte cântecul de la Tuborg, destinat Crăciunului de fapt, și mă bântuie afirmația, sau îndemnul mai de grabă, ”Fii mai bun, fii adevărat”. Adică cum să fii adevărat? Dar ce, în tot timpul anului nu ești adevărat? Și de ce ai fi adevărat de Crăciun? Straniu.

Dar în fine, mai remarcam că sărbătorile sunt din ce în ce mai neînsemnate la nivel național și tot mai puternice la nivel familial. Sau cel puțin în familia mea. O fi și vârsta, or fi astrele sau o fi de la Gaura Neagră sau poate e doar din cauza noxelor. Cine știe...

În tot cazul, suntem oameni simpli. Nu avem super-puteri, nu suntem de oțel, nu sunt extrem de flexibili sau extrem de inteligenți sau extrem de precari. Avem un trup, respirăm același aer, avem aceleași organe, încă unii dintre noi nici nu le mai au pe toate. Avem suflet sau oricum, ceva care ne completează trupul. Și trăim o viață scurtă în care ne zbatem să ne facem mari și importanți. Iar la sfârșitul vieții, materialul se topește și rămâne în noi tot sufletul pe care de multe ori l-am neglijat. Așa că, vă doresc, oricui trece pe aici sau pe dincolo, o sărbătoare în care să vă îngrijiți sufletul. Să aveți grijă de voi pentru că nimeni altcineva nu va ști cum.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu