miercuri, 7 septembrie 2011

Chipul Donei

Pe marginea pervazului, chipul ei împietrit privea în gol. Părul ceruit îi era prins în coc îngrijit, iar câteva şuviţe se lipiseră intenţionat peste urechiuşa perfect rotundă. Buzele-i şedeau nemişcate pe înfăţişarea de fătucă erudită. Obrajii nu conturau niciun zâmbet, bărbia nu tremura la vreun fel de emoţie, ochii nu vărsau lacrimi. Căpşorul i se ridica în gâtişor de lebăduţă  dintre umerii curbaţi atât de suav.
Ţintea vrăbiuţele cu privirea; învăluită de  mister nu emana niciun alt sentiment decât o tristeţe uşoară în colţul drept al buzei.
Un porumbel atârnă de umărul ei o aripă, apoi ateriză somptuos în faţa ei. O privi cu coada ochiului, apoi începu să se plimbe dând din cap ca un bătrân înţelept. Se opri brusc şi o privi iar. Tăcerea ei misterioasă nu prevestea nimic bun. Ar putea în orice clipă să îl strivească şi asta nu e chestiune decât de câteva mişcări pe care el nu avea cum să le prevină. Se gândi să îi dea de înştiinţare că nu e de glumă cu el:
"Rrrrruu!"
Ea nici nu clipi, nici nu întoarse capul. Porumbelul se ridică de la sol precum un elicopter împrăştiind praful de pe pervaz în jurul lui şi a femeii. Se mai uită la ea pentru ultima oară, apoi se întoarse şi zbură lăsându-i o mică surpriză.

Chipul Donei, ceruit, pietruita privire ţintea în gol fantasme. În creştetul capului, pe părul uşor ondulat, se usca un găinaţ.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu