joi, 23 decembrie 2010

Listă matinală

mi-a-ngheţat piciorul. cum care picior? ăla cu care scriu. ăla cu care am uitat să pun litere mari. ăla care calcă pe crăpătura foii şi trepidează la cele mai sonore cuvinte:
boemă,
suav, compot,
mlădios, zâmbet,
carnal, diurn,
pudră, oftat,
parfum, suspin,
particule, puf,
cristaline, broderie,
chin, antique,
mecanic, vijelios,
organic, zimţat,
dantelă, a zornăi,
scrum, zulufi,
sens, nimic,
ispită, plin,
plutitor, eclectic,
călător, nepăsător,
nor, dispreţuitor,
zbor, grotesc,
covor, candid,
hâd, curbură,
lacună, zenit,
zăbavă, opal,
spasm, palid,
neant, livid,
etern, epavă,
sinuos, aspectuos,
hâtru, solstiţiu,
grandoare, suspect,
discret, apt,
zână, feeric,
ftizic, pueril,
pudoare, satin,
viscere, piept,
verde,
coală, voal,
fibre, a se evapora,
abur, rouă,
sân, sfârc,
discrepanţe,
discordante, distorsionate,
placid, blajin,
nimeni, groapă,
dumnezeire, ardoare,
inimă, cord, suflet,
stihie, nălucă,
vulcanic, răbufni,
molcom, umed, orgasm,
distrugere, masă,
frumos, noapte,
lună, nebună,
duşumea, luciu,
ţipător, taină...

şi o listă pe care nu aş mai termina-o. nici nu am pus piciorul pe i şi tremur. o fi de la cafea. o fi foaia subţire. o fi discrepanţa dintre mine şi sensuri.
ţăran
mi se opresc aici (şi face semn cu degetu-i lunguieţ către curbura gâtulu-i de lebăduţă). să le scuip?
dar e prea târziu...nu-i nimeni care să asculte praf de sensuri, dram de dramă, glumă candidă, miros de gumă dulce-acrişoară cu brobonele de zahăr. nu-i nimenea să sufere când el vorbeşte despre alte nimfe, piedestaluri uitate de suferinţă, radiante statui ridicate în cinstea altora, admirate de posterioarele trecătorilor seculari, porumbeii, îmbrăcate în culoarea pură, albul nepătat de isteţime, diliu, burghiu, burghez, antilopă, gazelă, gazetă, ziar, cerneală, tuş, afiş, ş...somn, vise, taică, neică, moşule, imbecilule, dobitocule, distrusule, matroană, ceară, lut, ceramică, artist, curând, dispersat, concentrice, citrice, câmp, magnetic, efemer.
e prea târziu pentru cuvinte măreţe, inventate pe loc de către minţi celebre în şcolile liceelor vieţii unor puşti cu telefonie digitală de ultim RĂCNET. Ultima suflare de straie străineze, cu ţesături perfide, luminate de culoarea aurie a paietelor kitsch(i?)oase. Ultima atingere de secretele victoriei. Ultimul roşu în obraji de unde se fură. Cel din urmă ruj lucios ce curge în indiferenţa erorii cuvintelor exprimate în locurile publice de unde se cumpără carne uşoară...de pui.

e mult prea târziu pentru o noapte. e mult prea devreme pentru o zi. e un clişeu prea mare dacă postez. e un rateu dacă nu.
e déjà văzu...

4 comentarii:

  1. Nu stiu,vroiam la un moment dat sa te intreb "cum" poate asa as putea intelege,ceea ce este in capul tau cand iti scrii ideile pe aceea foaie.
    Dar m-am razgandit,nu cred ca vreau sa stiu...pt ca probabil atunci mi-as pierde interesul pe care il acord "trucului".
    Dar pe de departe asta a fost cea mai buna idee dintre ultimele pe care le-ai avut....

    RăspundețiȘtergere
  2. e realmente mulţumesc c-ai făcut-o!
    am văzut un film în seara asta în care el (vulcanic miserupist magistral acceptat, decorat pentru asta), conducând-o şi aşteptând cu ea să-i vină trenul, îi spune înainte de plecare, placid şi grav dulceag serios zâmbind - ca de la un bărbat puternic solitar şi ludic, care fumează şi bea în neştire), "dacă mă înşeli, te omor!". iar ea îi şopteşte la ureche, îmbrăţişându-l din spate, în repetate rânduri călduros "mon ami!...".
    e ar fi trebuit să te omor, prin urmare, dacă nu! deşi n-aş mai fi ştiut. e licărind organic.
    e un deliciu! e iamiiii!...
    a fost desăvârşit ţschuuup (sunetul eliberat când sorbi frenetic-lent ceva)!

    mă scuzi, rogu-te, pt. impertinenţa de care tocmai am dat dovadă; mă luase puţin valul.
    ca atare, "10/10. vot! thumb up! keep up the good work! chiar ai talent!"

    RăspundețiȘtergere
  3. In concluzie cred ca ar trebui sa iti schimbi posturile din programa,sa muti de pe TCM macar pe un HBo,eu in general ma dau in vant dupa alte scenarii,gen : el (vulcanic miserupist magistral acceptat, decorat pentru asta) se intoarce intr-o dimineata oarecare inainte sa iasa din casa pentru a se duce la munca,si ii sopteste - Te iubesc "iubita"!!,iar ea calma se intoarce cu spatele si il intreaba degajat,iti mai pun ceva la pachet? el ( un bărbat puternic solitar şi ludic, care fumează şi bea în neştire)se intoarce dramatic smulgandu-si parca geaca din cuier si trantind usa suspina....

    Cred ca in momentul in care tu vei dori,sau va "trebui" sa ma omori,cred ca singura mea reactie ar fii aceea de a suspina gentil in timp ce inchid usa,da te-as lasa sa o faci,fara sa stau macar de 2 ori pe ganduri....De ce?probabil ca este exact acelasi motiv pt care am deschis aceasta conversatie,nush de ce "dar e iamiii!..."

    P.s. nu,nu te scuz...in general nu scuz pornirile animalice :P,cat de fun ar fi o lume plina de oameni care se scuza pt firea lor!?......

    RăspundețiȘtergere
  4. Din lipsa de diacritice, iti voi raspunde in acest ultim racnet de conversatie.

    Draga George, imi pare rau, dar nu eu am postat un comentariu la ceea ce tu ai scris, ci Mr. SmileyFace posta un comentariu la ceea ce am scris. Am citit totusi potrivirea vorbelor si ma amuzam un pic pentru ca eu nu ma uit nici pe TCM, nici pe HBO, eu imi aleg cu maaare atentie filmele pe care sa le vad, scenariile la care sa vibrez.

    Astfel, scenariul meu ar fi fost urmatorul: el (proaspat barbierit, mirosind a cologne) se apleaca peste ea, incet, fara sa ii striveasca sanii, ii spune cu voce soptita, ragusita "buna dimineata" si apoi o saruta pe frunte lasand-o sa se intinda lenesa precum o pisicuta. Apoi o asteapta in bucatarie cu cafeaua facuta si ii lasa ei prilejul de a pregati micul dejun la care chiar se pricepe (:P) si stau amandoi la masa citind fiecare rubrica preferata din ziarul/revista preferata. Apoi, inainte de a iesi din casa, se saruta cu pasiune si totul ia o intorsatura plina de sens si non-sens ceea ce ii face sa intarzie la serviciu, dar sa fie binedispusi pe parcursul zilei. Simplu. Monoton. Sincron.

    Sigur, acesta este unul din miile de scenarii pe care mintea mea le concepe. Oricum ar fi...viata e frumoasa, cum spunea Johnny Test.

    Prin urmare, George, Mr. SmileyFace, va multumesc pentru contributia la lista matinala.

    RăspundețiȘtergere